Frank Houtappels

Owner We/Provide

Gepubliceerd op 06-07-2015

2015-07-06

linkedin

betekenis & definitie

LinkedIn is een online sociaal netwerk, actief sinds 5 mei 2003, dat gericht is op professionals. Sinds 13 juni 2013 zijn er wereldwijd ongeveer 225 miljoen geregistreerden gebruikers.

LinkedIn groeit de laatste jaren zeer sterk. In 2007 was het het snelst groeiende sociale netwerk in de VS met 189% groei. Nederland staat met 4 miljoen registraties in de top tien. Het hoofdkantoor staat in Mountain View (Santa Clara County), Californië met filialen in Amsterdam, Bangalore, Chicago, Delhi, Dublin, Londen, Los Angeles, Madrid, Melbourne, Milaan, Mumbai, München, New York, Omaha, Parijs, San Francisco, São Paulo, Singapore, Stockholm, Sydney, Tokio en Toronto.

Het belangrijkste doel van de website is geregistreerden gebruik te laten maken van elkaars (zakelijke) netwerk. Dat gebeurt door contacten te leggen met anderen die je vertrouwt.

Linkedin is momenteel niet meer weg te denken uit het moderne bedrijfsleven. Af en toe heeft het iets weg als een verkapte vacaturebank maar over algemeen bied het een prima meerwaarde om meer achtergrond informatie te weten te komen over je (zakelijke) netwerk.