Frank Houtappels

Owner We/Provide

Gepubliceerd op 06-07-2015

2015-07-06

design thinking

betekenis & definitie

Design Thinking, zoals het begrip zelf al aangeeft, gaat over de manier van denken. Het is een aanpak om problemen op frisse manieren te formuleren en originele en creatieve oplossingen te bedenken gebaseerd op kennis van menselijk gedrag.

Hoewel al in 1991 het welbekende design & innovation consultancy IDEO met de methode centraal staat in een Amerikaanse tv-show, lijkt het gedachtegoed nu pas echt omarmd te gaan worden door bedrijven en creatieve bureaus.

Design Thinking, zoals het begrip zelf al aangeeft, gaat over de manier van denken. Het is een aanpak om problemen op frisse manieren te formuleren en originele en creatieve oplossingen te bedenken gebaseerd op kennis van menselijk gedrag. Design Thinking is niet gebonden aan een stapsgewijze methode en benadrukt meer cognitieve flexibiliteit; open, vooruitkijkend en terugblikkend, met oog voor de behoefte van de mens.

Dit alles om betere klantervaringen en dienstverleningen te bieden. Hoewel het geen vastomlijnd proces is, bevat het wel een aantal herkenbare ingredi├źnten: experimenteren, prototypen, leren van fouten, verbeteren, samenwerken en kennis van menselijk gedrag.