Redactie Ensie

Fitness begrippen omschreven

Gepubliceerd op 15-03-2016

2016-03-15

GRIT

betekenis & definitie

GRIT is anno 2016 een nieuw opkomende fitness training van het grote bedrijf Les Mills. GRIT is een zogenaamde hoge intensiteitstraining, ook wel HIT (high intensity training), waarbij binnen een korte periode het lichaam tot het uiterste wordt gedreven voor een duidelijk resultaat.

GRIT wordt aangeboden door Les Mills, het grootste bedrijf dat gezamenlijke oefeningen op muziek fitness trainingen aanbiedt. Het bedrijf is opgericht door Phillip Mills, die het naar zijn viervoudig Olympisch kampioen fitness vernoemde.

Tot op heden heeft Les Mills drie varianten GRIT uitgebracht, namelijk GRIT Strength, GRIT Plyo en GRIT Cardio. Deze drie varianten kunnen allemaal worden beschreven als zeer intense trainingen. Bij elk van deze varianten wordt de aandacht gericht op een specifieke spiergroep of op uithoudingsvermogen. GRIT Strength staat bijvoorbeeld volledig in het teken van het versterken van vrijwel alle spieren en spiergroepen. Hierbij worden oefeningen gedaan met onder andere zware gewichten. GRIT Plyo staat in het teken van beenkracht en explosiviteit. Hierbij doet men tal van spring oefeningen en andere behendigheidstrainingen. GRIT Cardio is ten slotte gericht op uithoudingsvermogen. Deze variant is met name gericht op het verbranden van vet en calorieën en het opbouwen van conditie.