Findio

Findio is dé manier om online geld te lenen.

Gepubliceerd op 03-08-2016

2016-08-03

Goederenkrediet

betekenis & definitie

Goederenkrediet is een vorm van een lening waarbij het geld dat wordt geleend uitsluitend is bedoeld voor de aankoop van een bepaald product of dienst. Bij goederenkrediet is de lening altijd verbonden aan een goed.

Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen diverse soorten leningen, hiervan is het goederenkrediet er een van. Goederenkrediet kan alleen worden verkregen voor de aankoop van een bepaald product. Voorbeelden van goederenkrediet zijn huurkoop en koop op afbetaling. In beide gevallen draagt men een vast bedrag af, in de vorm van huur of aflossing, waarbij men aan het einde van de looptijd de volledige lening heeft afbetaald en het goed eigendom is geworden.

Goederenkrediet wordt in de praktijk voornamelijk aangewend om een bepaald product te kopen. Wanneer men bijvoorbeeld een nieuwe auto wilt kopen, kan het voordelig zijn om een vorm van goederenkrediet aan te vragen, waardoor men direct beschikking heeft over de auto, maar nog wel het geld van het goederenkrediet periodiek moet afdragen. Goederenkrediet is met name geschikt voor producten met een lange levensduur.

Het tegenovergestelde van goederenkrediet is geldkrediet. Bij deze vorm van lenen is de persoon die de lening afsluit geheel vrij in de manier waarop het geld wordt besteed. Voorbeelden van geldkrediet zijn de persoonlijke lening en het doorlopende krediet. In beide gevallen leent men geld waarvoor men nog niet perse een bestemming heeft.