Eric Stubbé

Oprichter van ALLSAFE Mini Opslag en mrbox.com

Gepubliceerd op 15-12-2016

2016-12-15

Mini-opslag

betekenis & definitie

Mini-opslag is een snelgroeiende vorm van extra ruimte gebruiken, waarbij particulieren en bedrijven hun spullen op een externe locatie beheren. Met deze doe-het-zelf oplossing zorgen zij voor een tijdelijke of permanente verruiming van de woon- /werkomgeving.

Eind jaren 90 startte de eerste mini-opslag aanbieders in Nederland. In de Verenigde Staten bestaat het sinds de jaren 60. Per hoofd van de bevolking is daar 17 keer meer m2 opslagruimte dan in Nederland (2016). De Nederlandse mini-opslag markt groeit doordat Nederland een dichtbevolkt, welvarend land is met een toenemende verstedelijking.

Particulieren en bedrijven gebruiken mini-opslag voor de opslag van o.a. inboedel, hobbyspullen, zomer- en winterspullen, autobanden, voorraden, archief, inventaris. De behoefte aan extra ruimte is tijdelijk bij een verhuizing of verbouwing. Huishoudens en bedrijven huren ook permanent opslagruimte omdat zij ruimer willen leven in hun huis of bedrijfspand. Voor de spullen die zij eens in de zoveel tijd gebruiken. Deze spullen kunnen naast financiële waarde ook gemaks, status, sociale en emotionele waarde hebben.

Mini-opslag bedrijven bieden opslagruimtes (units) in verschillende formaten. Huurders van deze units vinden het belangrijk dat de opslag veilig, verwarmd, schoon en goed bereikbaar is. Meerdere mini-opslag bedrijven hanteren een toegangscontole met een persoonlijke pincode. De toegang geldt dan 7 dagen per week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en beperkt zelfs 24 uur per dag. Enkele aanbieders beveiligen elke ruimte met een uniek unitalarm voor optimale veiligheid. Er zijn aanbieders met verhuisbussen, aanhangers en verhuizers voor het transport van de spullen. Zakelijke klanten maken o.a. gebruik van goederenontvangst, pakketverzending postbus, 24 uursunits en verhuishulp. Mini-opslag is daarmee een logistieke ondersteuning.

De Nederlandse Mini Opslag Vereniging geeft een keurmerk aan haar leden en heeft als doel een brede inburgering van het