Emile Ratelband

Bracht NLP naar Europa-Motivational Speaker-Auteur oa Tsjakkaa/vuurloper-Somatology-EntertRainer-Privat Counselor-de 30dagenmethode

Gepubliceerd op 06-02-2015

2015-02-06

BodyLogics

betekenis & definitie

BodyLogics heeft, zoals de naam al zegt, betrekking over de logica van het lijf. Iemands uiterlijk zegt namelijk iets over zijn of haar voorkeuren in gedrag.

Verondersteld wordt dat de ziel niet kan leren omdat hij alwetend is. Het lichaam is nodig om emotie te beleven opdat de ziel leert ervaren. Daarvoor heeft hij een bepaalde structuur en vorm nodig (zie ‘t als een klankkast) opdat hij de juiste trilling op kan vangen, hij is dan ook afgestemd op eenn voor hem passende frequentie. Het uiterlijk wordt bepaald door de voedingsstoffen die de moeder tot zich neemt gedurende de drie seizoenen waarin t lichaam zich vormt in de baarmoeder. Elk ras heeft zijn specifieke uiterlijkheden en voorkeuren. Daar wij voornamelijk gemengd zijn blijven de specifieke uiterlijkheden wel verantwoordelijk voor specifieke voorkeuren. Rond staat voor zacht, meegaand en sociaal. Recht staat voor kracht, actie en op zichzelf gericht. Eivormig staat voor zwak intellectueel en spiritueel. BodyLogics toont de reflexpunten op het lichaam. De vorm van deze punten bepalen dan ook onze voorkeur.

Maatvoering wordt bepaald door de gulden snede, daar alles in de natuur de meest efficiënte vorm kiest, hoe groter de maatafwijking hoe groter het talent van dat reflexpunt. De navel is het middelpunt van het lichaam, het hoofd is 1/8 van het lichaam, de breedte van de schouders is 1/4 van iemands totale lengte, de voetzool tot onder knie is 1/4 van de lengte, de oorlengte is 1/3 van het hoofd, de lengte van de hand is 1/10 van het lichaam en het hart heeft de grootte van de gebalde vuist etc. Wij kunnen dus onze voorkeuren en vaardigheden meten.