oesterwater betekenis & definitie

Het alias waarmee Chablis zich presenteert. Dankt deze aan de van kalk vergeven grond waarin de stokken groeien.

Ten tijde van de Jura was Chablis een binnenzee en nu is het een laatste rustplaats voor de schelpdieren die er toen leefden (zie ook: Chablis). Maar attentie! Niet alle Chablis is 'oesterwater’. Vaak smaken juist de complexe, op hout gelagerde Chablis wijnen met een Grand Cru of Premier Cru status beduidend minder bij deze delicatesse dan de veel simpelere die in hun jeugd 'slechts’ roestvrij staal toegewezen hebben gekregen. Bovendien ontstaat er dan nog slechts ‘a marriage made in heaven’ als de oesters rauw worden gesavoureerd en de wijnazijn met uitjes als extra smaakmaker vermeden worden. Wie dat wel gebruikt, kan beter water bij zijn platte Zeeuwen, belons of creuses schenken. Want azijn is een wijnmoordenaar. De oesters het loodje laten leggen voordat zij naar binnen glijden kan nog steeds, maar gebruik als wapen dan citroen.Ook peper mag.

Laatst bijgewerkt 17-05-2017