Ed van Wijngaarden

Economy 2.0

Gepubliceerd op 25-01-2015

2015-01-25

Economie 2.0

betekenis & definitie

Handelen zonder personeel, zonder voorraad,zonder dure kantoorpanden, zaken doen over de hele wereld, handelen via internet, betaald krijgen in royalties en een sustainable inkomen opbouwen. Dat is Economie 2.0

Economie 2.0: Is het echt een crisis of is er wat anders loos? Het is duidelijk: de economie is aan het veranderen. Bedrijven en individuen gaan steeds meer netwerken, op zoek naar een robuustere vorm van inkomen. Vooral samen, met contacten die je kent, mensen en bedrijven waar je op kan vertrouwen en kan bouwen.

De traditionele handelskolommen zijn aan het verdwijnen, handel via internet is gemeengoed. Ondernemen zonder personeel wordt steeds populairder. De traditionele arbeidsrelaties worden verbroken, vaak respectloos op basis van een excelsheet en een controllers-besluit. Grootte bedrijven staan onder druk van EU richtlijnen, belastingstelsels, personeel dat niet wil veranderen, toenemende werkdruk, versobering van arbeidsvoorwaarden.

Ook voor de ZZP-ers onder ons is het zwaar. Opdrachtgevers vragen steeds meer, continue op de toppen van je tenen moeten lopen om resultaat te moeten halen, tarieven die zwaar onder druk staan. Bezuinigingen bij de opdrachtgevers die de ZZP-ers als eerst raakt, en daarbij de ontwikkelingen in de Haagse politiek en de toenemende “ongevraagde” concurrentie agv instroom van de verplichtte ZZP-er.

Heeft beleggen in geld nog wel zin, is dat de oplossing voor je pensioen? Of kan je beter kijken naar verschillende vormen van inkomen met rendabele verdienmodellen? Vroeger was Franchise wel lucratief, tegenwoordig ook niet meer voor de franchise-nemer. Voor de franchise-gever wel, die heeft een passief inkomen vanuit de franchise nemers.