Wijn & drank Encyclopedie

Jan Zellenrath (1979)

Gepubliceerd op 04-05-2021

Sinaasappel

betekenis & definitie

De sinaasappel dient voor de bereiding van allerlei dranken, namelijk:

Oranjebitter

Een zeer populaire sterkedrank in Engeland, waar hij in cocktails gemengd wordt gedronken. Hij dankt zijn smaak aan de schillen van de rinse sinaasappel uit de omgeving van Sevilla.

→ BITTERS

Sinaasappelbrandewijn Een likeur waarvan André Simon het volgende recept geeft: 4,5 liter van de beste brandewijn, de schillen van 8 sinaasappels uit Sevilla, 2 heel fijn gesneden citroenen, 1 kg suiker uit één stuk; het geheel in een aarden kan doen, kurken en dichtlakken, 3 weken lang dagelijks gedurende enkele minuten schudden, filtreren, bottelen en kurken.

Sinaasappelwijn

Een drank die in Brazilië wordt gewonnen door het vergisten van sinaasappelsap.

< >