Definities van Wijn & drank Encyclopedie in de Ensie D
- Dal van de maîpo
- Dalwood
- Dame-jeanne
- Dampierre
- Damson gin
- Danziger goldwasser
- Dào
- Debröihàrslevelü
- Decanteren
- Declassering
- Degeneratie
- Dégorgement
- Deidesheimer grainhübel
- Deidesheimer leinhöhle
- Delaware
- Delicat, delikat
- Delicatessen
- Demi-john
- Demi-queue
- Demi-sec (halfdroog)
- Demi, demie
- Denaturant
- Denemarken
- Denominación de origen
- Denominazione dl origine controllata (doc)
- Densimètre
- Depot (bezinksel)
- Dessertwijnen
- Dézaley
- Dezize-les-maranges en dezize-les-maran gescôte de beaune
- Dhroner hofberg
- Diamond (moore’s diamond)
- Diana
- Diastase
- Die
- Dimyat
- Dionysos
- Distillatie
- Dizy
- Doc
- Dolceacqua (of rossese)
- Dolcetto
- Dole
- Dom
- Dom pérignon
- Domaine
- Domaine de chevalier
- Donnaz (doc)
- Dop brandy
- Dosage
- Douro
- Dousico
- Doux
- Doux (vins doux naturels)
- Douzico
- Downy mildew
- Draf
- Drambuie
- Dreimannerwein
- Drie sterren
- Drooglegging (prohibitie)
- Druif
- Druivendieven en wijnvervalsers
- Dry
- Dubonnet
- Duitsland
- Dulce
- Dunder
- Dur
- Duras
- Duriff
- Dürkheim (bad dürkheim)
- Dutchess