Junior Dokterswoordenboek

Arnoud van den Eerenbeemt (2010)

Gepubliceerd op 23-02-2017

voedingswaarde

betekenis & definitie

1) De voedzaamheid oftewel de hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en vitamines in voedsel; 2) de hoeveelheid energie van een voedingsproduct.

Wie bezig is met afvallen of gezond wil leven, wil graag weten wat de voedingswaarde is van een gekocht voedingsproduct. De verpakking laat je dan vaak in de steek. De voedingswaardetabellen zijn niet altijd duidelijk en je moet ze zorgvuldig bestuderen om in de winkel al zeker te zijn dat je daar het juiste product koopt. Als het allemaal te ingewikkeld wordt, hou je dan aan een paar regels: eet gevarieerd (wissel aardappelen af met rijst, maïs of pasta), eet elke dag 200 gram groente, veel fruit en tot slot noten, soja, vis of kip en niet veel vlees. Dan krijg je altijd alles binnen wat je nodig hebt.