pedofilie betekenis & definitie

De neiging om als volwassene seks met een persoon jonger dan 16 jaar te hebben (uitspraak: PEE-doo-fie-LIE).

Zo iemand heet een ‘pedofiel’ of ‘pedoseksueel’. Sommige pedofielen voelen zich alleen maar tot kinderen aangetrokken, terwijl andere pedofielen op kinderen én op volwassenen vallen. Bij hen valt de pedofilie minder op doordat ze ook ‘gewone’ seks hebben, dus met leeftijdgenoten.
Pedofilie komt meer bij mannen dan bij vrouwen voor. Sommige pedofielen zoeken seks met kinderen binnen de familie, andere pedofielen zoeken kinderen voor seks in de omgeving. Ze maken soms een kind bang door met geweld te dreigen als het kind aan anderen over de seks vertelt. Soms gebruiken ze geweld om een kind tot seks te dwingen.

Pedofilie mag niet van de wet en de politie mag daarom een pedofiel arresteren als die wordt betrapt. De rechter kan de persoon laten opsluiten en tegen pedofilie laten behandelen. Dat gebeurt vaak met psychotherapie en met medicijnen waardoor je helemaal geen zin meer in seks hebt. Vaak lukt die behandeling toch niet goed. De pedofiel krijgt vroeg of laat weer zin in seks met kinderen en gaat er opnieuw over fantaseren.

De allermeeste hetero- en homoseksuele volwassenen hebben gewoon seks met andere volwassenen. Dus ook een volwassen man die homoseksueel is, is daardoor zeker niet automatisch pedoseksueel (alleen seks met jongens). Een volwassen man of vrouw die heteroseksueel is, is tenslotte ook niet automatisch pedoseksueel en wil dan alleen seks met kinderen.

Ook pedoseksualiteit.