ontmaagd worden betekenis & definitie

Dat een vrouw voor de eerste keer met een man neukt.

‘Ontmaagd worden’ zeg je van een vrouw bij wie voor de allereerste keer een man met zijn piemel de vagina in is gegaan om te neuken (geslachtsgemeenschap hebben). Een maagd is een vrouw die (nog) nooit seks heeft gehad. Vooraan in de vagina zit het maagdenvlies. Een vlies is een dun stukje huid, zoals een velletje rondom worst. Het maagdenvlies is geen vlies, maar een randje weefsel rondom de opening van de vagina. De vagina is daardoor daar wat nauwer. Dit weefselrandje gaat bij de meeste meisjes al kapot voordat zij met een jongen vrijen. Ze hebben bijvoorbeeld een keer met hun vingers in hun vagina gezeten of tampons gebruikt. Het randje scheurt daardoor dan in en gaat even bloeden.

Soms vindt een man het van zijn geloof of afkomst belangrijk dat zijn vriendin of vrouw maagd is en dat hij de allereerste is die met haar neukt. Hij kan dan teleurgesteld zijn en boos worden als hij na het vrijen geen bloed ziet. Hij kan dan denken dat zij al met een andere jongen heeft gevreeën terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn.
Naast ‘ontmaagden’ bestaat het ouderwetse woord ‘ontknapen’. ‘Knaap’ betekent ‘(jonge) jongen’ en vroeger ook wel ‘jongen die nog nooit seks heeft gehad’. ‘Ontknapen’ was dan een jongen naar een meisje sturen met wie hij voor de eerste keer moest gaan vrijen.

Kijk ook bij maagd, maagdenvlies.