geslachtsverkeer betekenis & definitie

Seks met elkaar met de kleren uit en waarbij je aan elkaars geslachtsorganen (piemel, vagina) zit.

‘Geslachtsverkeer’ is een woord dat dokters, de politie, rechters en veel andere mensen netjes gebruiken, vooral in hun beroep, om niet ‘neuken’ en andere gewonere woorden te hoeven gebruiken.

‘Geslachtsverkeer’ is vrijen met (vrijwel alle) kleren uit. Bij een man en vrouw kan dat overgaan in de geslachtsgemeenschap oftewel geslachtsdaad. Het woord ‘gemeenschap’ betekent dat mensen het met elkaar ‘doen’. Het woord ‘daad’ houdt in dat het een bewuste handeling is, waarbij de man zijn stijve piemel in de vagina van de vrouw stopt – of vanuit de vrouw bekeken: waarbij de vrouw de piemel van de man in haar vagina ontvangt. Daarvoor moet de piemel stijf zijn (erectie), anders gaat hij er niet goed in. Ook twee mannen kunnen met elkaar vrijen, net als twee vrouwen samen (homoseksualiteit, biseksualiteit).

Dat heet niet ‘geslachtsgemeenschap’ of ‘geslachtsdaad’, maar wel ‘geslachtsverkeer’. Geslachtsgemeenschap eindigt vaak zo dat de man klaarkomt (orgasme) en daarbij zaad in de vagina spuit (zaadlozing, ejaculatie). De vrouw komt daarbij niet altijd ook op dat moment klaar. Zij komt soms op een ander moment tijdens het vrijen klaar, of niet. Soms komen ze geen van beide klaar. Dan kan vrijen ook lekker zijn geweest.

Ook seksueel verkeer. Kijk ook bij geslachtsgemeenschap, ontucht.