Daniël Mulder

Author of the Dutch blog Google+ Marketing at google-plus-marketing.nl, co-founder rankwise SEO (.net) and content marketing specialist. Freelance advisor en supplier of strategic content for freelancers and businesses.

Gepubliceerd op 03-07-2015

2015-07-03

universal search

betekenis & definitie

Universal search is de Engelse term voor wat 'universele zoekresultaten' betekend maar waarvoor geen overeenkomstig Nederlands begrip is. Universial search komt voort uit de ontwikkeling van de zoekmachine Google Search.

Universal search is de methode en technologie die in eerste instantie door Google is ontwikkeld voor Google Search en is dat deel dat van het zoekmachine algoritme, dat de gebruikers van informatie voorziet over de zoekresultaten of zoekopdracht. Universial search heeft tot doel het beantwoorden van de gestelde vraag in de zoekopdracht en geeft daarbij geen doorverwijzing naar internetpagina's van derden in de zoekmachine database. In plaats daarvan probeert het bijvoorbeeld de vraag te beantwoorden zoals hoe laat is het op dit moment. Als dit als zoekterm gebruikt wordt dan kan universal seaech in de rechter box het antwoord geven bestaande uit de tijd op dat moment.