Daniël Mulder

Author of the Dutch blog Google+ Marketing at google-plus-marketing.nl, co-founder rankwise SEO (.net) and content marketing specialist. Freelance advisor en supplier of strategic content for freelancers and businesses.

Gepubliceerd op 06-07-2015

2015-07-06

Periscope app

betekenis & definitie

Periscope is een app voor smartphones en apparaten met mobiel internet waarmee iedereen direct een live stream c.q. video naar het internet upload. Video streams zijn direct te zien als live video op internet terwijl die geüpload worden.

Periscope is als app verkrijgbaar voor mobiele apparaten met internet zoals smartphones en is voor de besturingssystemen van Apple (IOS) en Google (Android) beschikbaar. Het is een app waarmee de gebruiker c.q. broadcaster live kan streamen naar het internet waarbij anderen deze video dan direct live kunnen bekijken op internet. Periscope is in de huidige vorm primair bedoeld als een app voor smartphones en het betreft een op zichzelf staande technologie die sterk verweven is met de bestaande social media technologie en infratructuur. Periscope is dan ook in 2015 aangekocht door Twitter Inc. als aanvulling op het social network twitter.com. Op Twitter kunnen de streams gedeeld worden als Tweet.