Daniël Mulder

Author of the Dutch blog Google+ Marketing at google-plus-marketing.nl, co-founder rankwise SEO (.net) and content marketing specialist. Freelance advisor en supplier of strategic content for freelancers and businesses.

Gepubliceerd op 03-07-2015

2015-07-03

PageRank

betekenis & definitie

PageRank is de methode die Google Search gebruikt om de onderlinge rangorde vast te stellen voor internetpagina's en domeinen ten behoeve van de Google zoekresultatenpaginavolgorde.

PageRank is een door Google gepatenteerde techniek waarbij de naamgeving een verwijzing is naar de bedenker en medeoprichter van Google Larry Page. PageRank wordt door Google Search toegewezen aan internet pagina's en websites op basis van het aantal hyperlinks dat verwijst naar de website of pagina. Het betreft een schaal van 0 tot en met 10. De hoogte van de PageRank van het verwijzende domein is bepalend voor de waardering die Google Search geeft aan de verwijzende hyperlink om deze waardering toe te wijzen aan het domein waarna verwezen wordt. PageRank is belangrijk voor wat zoekmachineoptimalisatie of SEO wordt genoemd.