Daniël Mulder

Author of the Dutch blog Google+ Marketing at google-plus-marketing.nl, co-founder rankwise SEO (.net) and content marketing specialist. Freelance advisor en supplier of strategic content for freelancers and businesses.

Gepubliceerd op 30-11-2015

Mobile First Strategy

betekenis & definitie

Een Mobile First Strategy is de Engelse term voor een ontwerp strategie voor websites / applicaties waarbij er eerst voor mobiele apparaten wordt ontwikkeld, en daarna corresponderende ontwerpen voor desktops en andere niet mobiele apparaten met een internet browser worden gemaakt.

Er bestaat geen corresponderende Nederlandse uitdrukking en letterlijk vertaald betekend het 'Mobiele apparaten eerst strategie'. Het concept als zodanig wordt sinds 2014 snel relevanter voor website ontwikkelaars en online marketing disciplines omdat die van invloed is op de gebruikerservaring. Grote partijen in internet technologie zoals Google stimuleren het gebruik van deze strategie door websites en advertenties hoger te plaatsen in zoekresultaten als die mobiel vriendelijk zijn, en dit voordeel willen marketeers en ontwikkelaars niet mislopen.