Redactie Ensie

Creditcard begrippen omschreven

Gepubliceerd op 08-09-2016

2016-09-08

Rentevrije periode

betekenis & definitie

De rentevrije periode is de tijd dat men geen rente behoeft te betalen over een lening van een creditcard. Wanneer de rentevrije periode afloopt en men heeft een negatief saldo op de creditcard, dan betaalt men rente over het bedrag dat men open heeft staan.

Wanneer men gebruik maakt van een creditcard, sluit men eigenlijk een korte lening af waarmee men betalingen kan verrichten. Deze betalingen die zijn verricht door het openen van de korte leningen, moeten uiteraard worden terugbetaald. Net als met alle leningen wordt hier ook rente over geheven. Dit is echter pas na de zogenaamde rentevrije periode.

Hoe lang de rentevrije periode is, is afhankelijk van het type creditcard en de creditcardmaatschappij. Tijdens de rentevrije periode kan men een negatief saldo hebben op de creditcard hebben, zonder dat men hier uiteindelijk rente over betaald. Indien men geen rente over de lening van de creditcard wilt betalen, moet men ervoor zorgen dat dit negatieve saldo aan het einde van de rentevrije periode is weggewerkt.