Redactie Ensie

Creditcard begrippen omschreven

Gepubliceerd op 20-01-2016

2016-01-20

Prepaid Creditcard

betekenis & definitie

Een tijdelijke creditcard is een bankpas waarmee de gebruiker kan betalen met krediet. In tegenstelling tot een standaard creditcard is het krediet niet afkomstig van de bank of creditcard-verstrekker, maar van de gebruiker zelf.

Het krediet op de tijdelijke creditcard is van te voren al afbetaald door de gebruiker. De gebruiker hoeft niet kredietwaardig te zijn of andere goedkeuring te verkrijgen om deze kaart te mogen gebruiken dus is deze beschikbaar voor iedereen.

De tijdelijke creditcard kan gebruikt worden op alle plekken waar een standaard creditcard ook gebruikt kan worden. Deze bankpas kan door de gebruiker zelf opgewaardeerd worden en de limiet hangt daarom af van het bedrag wat de gebruiker er op zet.

De eigenschappen van een tijdelijke creditcard zijn zeer vergelijkbaar met de eigenschappen van een debitcard. Het geld is namelijk niet van een externe factor afkomstig maar van de eigenaar van de kaart en hoeft niet terugbetaald te worden. Het grootste verschil tussen een prepaid creditcard en een debitcard is dat de prepaid creditcard op precies dezelfde manier als een creditcard voor betalingen en reserveringen gebruikt kan worden.