Redactie Ensie

Creditcard begrippen omschreven

Gepubliceerd op 08-09-2016

2016-09-08

Partnerkaart

betekenis & definitie

Een partnerkaart is een tweede creditcard die men voor weinig extra kosten kan aanschaffen bij het in gebruik nemen van een reguliere creditcard. De partnerkaart is bedoeld voor de partner van de persoon op wiens naam de reguliere creditcard staat.

Wanneer men een creditcard of kredietkaart in gebruik neemt, kan men er hier in sommige gevallen een partnerkaart bij nemen. Dit is een extra creditkaart die tegen lage kosten in gebruik kan worden genomen. De jaarlijkse kaartbijdrage van een partnerkaart is bijvoorbeeld veelal een stuk lager dan die van de hoofdkaart. Een partnerkaart kan worden gegeven aan de partner, zodat ook deze een eigen creditcard heeft om aankopen mee te doen, maar kan bijvoorbeeld ook als extra creditcard voor een bedrijf worden gebruikt.

Een partnerkaart maakt gebruik van hetzelfde tegoed als de reguliere creditcard. Men dient er ten gevolge dan ook op te letten dat niet één van de partners buitensporig veel uitgeeft. Partnerkaarten worden tevens niet alleen uitgegeven voor creditcards, maar bijvoorbeeld ook voor brandstofpassen en mobiele telefoonabonnementen. Omdat de partnerkaart gebruik maakt van hetzelfde tegoed als de hoofdkaart, moet de lening ook gezamenlijk worden terugbetaald. De houder van de hoofdkaart kan niet apart de eigen gemaakte lening afbetalen.