Redactie Ensie

Creditcard begrippen omschreven

Gepubliceerd op 27-01-2016

2016-01-27

Debit Mastercard

betekenis & definitie

Een debit Mastercard is een variant op de normale creditcard die wordt uitgegeven door Mastercard. Anders dan bij een creditcard, waarbij krediet kan worden aangewend en later terug betaald, moet de houder van de debit Mastercard zelf geld op de kaart zetten voordat de kaart kan worden gebruikt voor betalingen.

De debit Mastercard, ook wel prepaid Mastercard genoemd, kan door iedereen boven de 18 jaar worden aangevraagd en als geldige betalingswijze worden ingezet. Hiervoor is het noodzakelijk dat er eerst geld op de debit Mastercard wordt gezet. Wanneer er geld op staat, is het mogelijk om bijna overal ter wereld met deze kaart te betalen. Hierdoor is de debit Mastercard aantrekkelijk voor diegenen die veel reizen of wel eens uitgaven hebben die gemakkelijk te betalen zijn met een creditcard, zoals kleine online aankopen. Het is niet mogelijk om, net als bij een normale creditcard, krediet aan te wenden en dit later terug te betalen. Het bedrag dat vooraf op de kaart wordt gezet kan namelijk niet worden overschreden. Hierdoor is de debit Mastercard minder geschikt voor personen met een zeer flexibel uitgave patroon, maar komt men minder snel in de schulden. In tegenstelling tot een normale creditcard, is het voor de aanvraag van een debit Mastercard niet noodzakelijk om een inkomenstoets te doen.

Een debit Mastercard kan voor een eenmalig bedrag worden aangevraagd, waarna de afnemer zelf beslist hoeveel geld hij of haar op de kaart zet. Waar men bij een normale creditcard doorgaans een vast bedrag per jaar betaald, zijn er geen verdere kosten verbonden aan het beheren van een debit Mastercard.