Redactie Ensie

Creditcard begrippen omschreven

Gepubliceerd op 08-09-2016

2016-09-08

Creditrente

betekenis & definitie

Creditrente is de rente die men ontvangt van een bank of aanbieder van creditcards voor het ter beschikking stellen van gelden. De creditrente wordt alleen ontvangen wanneer men een positief saldo heeft op de creditcard.

Wanneer men gebruik maakt van een creditcard, heeft men hiervoor een bepaalde bestedingslimiet, het maximale bedrag dat men kan opnemen. Bij sommige banken of creditcardmaatschappijen is het mogelijk om een bedrag te storten op de creditcard die hoger uitkomt dan de bestedingslimiet. Dit wordt ook wel positief saldo genoemd. Wanneer men positief saldo op een creditcard heeft staan, ontvangt men hierover creditrente. Deze creditrente wordt uitgekeerd door de bank of creditcardmaatschappij aan de houder van de creditcard.

De creditrente is over het algemeen relatief hoog. Men kan dus rendement behalen door als het ware te sparen op de creditcard. Hierbij moet men er wel op letten dat er aan een creditcard ook kosten zijn verbonden die hoog kunnen uitvallen, zoals de jaarlijkse kaartbijdrage. Daarnaast wordt de creditrente pas vanaf een bepaald positief saldo uitgekeerd, vaak 500 euro.