Cornelis Peters

Promoter of Scientific Research on Medicinal Plant

Gepubliceerd op 28-09-2016

2016-09-28

Panchamahabhutas

betekenis & definitie

Pancha betekent 'vijf' en mahabhutas betekent 'grote of belangrijke elementen'.

Panchamahabhutas of de vijf elementen is een aanduiding voor een groep op zich zelf staande fysische verschijnselen. Het woord aarde betekent alles wat vast is en wat we beet kunnen pakken. Een handvol zand, een stuk hout, ijzer, maar ook ons fysieke lichaam. Water is alles wat maar vloeibaar is zoals gas onder druk, water in de rivieren en de zeeen, maar ook het bloed in ons lichaam. Vuur is een element dat zorgt voor verbranding en omzetting. Als iets verbrand is kan het nooit meer naar de oorspronkelijke staat. Het is niet alleen verbrand maar ook getransformeerd. In ons lichaam zien we dat terug bij onze spijsvertering. Lucht is alles wat gasachtig is en bij beweging voelbaar is. Een warme bries kunnen we voelen op onze wangen. Lucht is ook het zuurstof dat wij inademen. Ether is het meest ijle van al deze voorgaande elementen en is daarmee ook het meest spirituele element. Ether is het element waar alle voorgaande elementen inzitten. Ether gaat overal doorheen, heeft geen vorm en is daardoor oneindig.
Ether is het element dat iedere atoom en molecuul in het universum in zich heeft en tevens verbind. Je zou het ook God kunnen noemen.
Wetenschappers zoals Einstein, David Bohm en Rupert Sheldrake beschrijven ether in hun eigen theorieen.
De Einstein ethertheorie, is een wijziging van de algemene relativiteitstheorie, die een ruimte-tijd begiftigd met zowel een metrische en een eenheid tijdachtige vector veld met de naam ether.

Bronvermelding