Codebreakers

Codebreakers zijn die hard marketeers.

Gepubliceerd op 15-01-2016

2016-01-15

Google Partners

betekenis & definitie

Google Partners is het programma van Google voor reclamebureaus, digitale marketingprofessionals en andere online consultants. Een Google Partner is een online marketingbureau dat gecertificeerd is door Google door te voldoen aan een aantal voorwaarden.

Het programma is bedoeld voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van online marketing diensten als SEO en SEA. Als lid van Google Partners komt een bedrijf in aanmerking voor promotieaanbiedingen van Google AdWords, het advertentieprogramma van Google. Daarnaast krijgt een aangesloten bureau rechtstreeks waardevolle informatie over specifieke branches, productinformatie van AdWords en cases.

Om Google Partner te worden moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan:
1. Er moet ten minste één medewerker twee van de volgende drie Google AdWords examens behaald hebben: AdWords Fundamentals, Search Advertising en Display Advertising.
2. Een bedrijf moet de afgelopen 90 dagen minstens €10.000,- aan Google AdWords gespendeerd hebben.
3. Prestatie-index. Er wordt door Google gekeken hoe goed een bedrijf is in het managen van verschillende AdWords accounts.

Consumenten kunnen via Google Partner Search zoeken naar online marketing bedrijven. Hier worden enkel gecertificeerde bedrijven weergegeven. Gecertificeerde bedrijven hebben het recht een Google Partner Badge op hun website te plaatsen. Hierdoor weet een consument zeker dat het betreffende bedrijf kennis heeft van de verschillende diensten die Google te bieden heeft.