Codebreakers

Codebreakers zijn die hard marketeers.

Gepubliceerd op 30-11-2015

2015-11-30

Ensie

betekenis & definitie

Ensie is een sociaal kennisplatform voor kennisdelers en kenniszoekers. Een online encyclopedie. Iedereen kan gratis artikelen of stukjes schrijven en zijn of haar kennis delen. Op Ensie schrijf je, in tegenstelling tot Wikipedia, met zichtbaar auteurschap, waardoor je je als auteur op een positieve manier in de kijker schrijft.

Ensie is opgebouwd vanuit het unieke principe van auteurschap: de bron van de informatie is voor iedereen zichtbaar! Het LinkedIn profiel van de expert wordt gekoppeld aan onderwerpen die zijn omschreven. Zo is altijd duidelijk waar informatie vandaan komt en vergroten we ook de betrouwbaarheid van ons platform. Het is dus noodzakelijk om een LinkedIn profiel te hebben.

De naam Ensie is een afkorting van Eerste Nederlandse Systematisch Ingerichte Encyclopaedie die voor het eerst in 1946 is uitgegeven door de professoren H.J. Pos, J.M. Romein, H.A. Kramers en O. Noordenbos te Amsterdam. Uiteindelijk worden er in totaal maar liefst 12 delen bij elkaar geschreven. Om het nalatenschap en gedachtegoed van de oprichters van E.N.S.I.E. niet verloren te laten gaan, is Ensie.nl opgericht.