omsingelen betekenis & definitie

Manoeuvre in het tegenspel waarbij van een gebroken serie de op een na hoogste kaart wordt nagespeeld om de kaart direct daaronder in de achterhand onschadelijk te maken. .. Voorbeeld:omsingelenOost is aan slag en ‘omsingelt’ met het naspelen van ♠B de 10 in noord. Als zuid de boer met de vrouw dekt (duiken helpt niet), neemt west de heer en speelt schoppen na door de 10. Zo maken oost-west vier slagen in deze kleur.

Zie ook: achterwaartseserie de op een na hoogste kaart wordt nagespeeld om de kaart direct daaronder in de achterhand onschadelijk te maken. .. Voorbeeld:omsingelenOost is aan slag en ‘omsingelt’ met het naspelen van ♠B de 10 in noord. Als zuid de boer met de vrouw dekt (duiken helpt niet), neemt west de heer en speelt schoppen na door de 10. Zo maken oost-west vier slagen in deze kleur.

Zie ook: achterwaartsekaart wordt nagespeeld om de kaart direct daaronder in de achterhand onschadelijk te maken.

Voorbeeld:omsingelenOost is aan slag en ‘omsingelt’ met het naspelen van ♠B de 10 in noord. Als zuid de boer met de vrouw dekt (duiken helpt niet), neemt west de heer en speelt schoppen na door de 10. Zo maken oost-west vier slagen in deze kleur.

Zie ook: achterwaartse snit

Gepubliceerd op 26-06-2017