ingooi betekenis & definitie

Speelwijze waarbij een tegenstander op zeker moment aan slag wordt gebracht waarna hij gedwongen is een of meer slagen cadeau te doen of de leider een probleem in de gedwongen nagespeelde kleur te besparen. .. Voorbeeld:ingooiZuid speelt 3SA en krijgt ♣9 als uitkomst. De leider telt acht slagen en heeft voldoende entrees in noord om te snijden in zowel schoppen als harten en zo nodig nog een keer ruiten naar de heer te spelen. Hoewel dat plan een grote kans van slagen heeft, is het bij het gegeven zitsel tot mislukken gedoemd. Er is een speelwijze die met honderd procent zekerheid tot succes leidt: zuid incasseert vier slagen in klaveren, eindigend op tafel, en speelt dan een harten naar de 9. West maakt ♥B en is ‘ingegooid’. Iedere nakomst geeft zuid de negende slag. (Als oost ♥10 legt, dekt zuid met de vrouw met hetzelfde resultaat.)

Zie ook: eliminatie; exitkslag wordt gebracht waarna hij gedwongen is een of meer slagen cadeau te doen of de leider een probleem in de gedwongen nagespeelde kleur te besparen.

Voorbeeld:ingooiZuid speelt 3SA en krijgt ♣9 als uitkomst. De leider telt acht slagen en heeft voldoende entrees in noord om te snijden in zowel schoppen als harten en zo nodig nog een keer ruiten naar de heer te spelen. Hoewel dat plan een grote kans van slagen heeft, is het bij het gegeven zitsel tot mislukken gedoemd. Er is een speelwijze die met honderd procent zekerheid tot succes leidt: zuid incasseert vier slagen in klaveren, eindigend op tafel, en speelt dan een harten naar de 9. West maakt ♥B en is ‘ingegooid’. Iedere nakomst geeft zuid de negende slag. (Als oost ♥10 legt, dekt zuid met de vrouw met hetzelfde resultaat.)

Zie ook: eliminatie; exitkaart

Gepubliceerd op 23-06-2017