Gepubliceerd op 19-06-2022

Schimmelinfectie

betekenis & definitie

Een schimmelinfectie is geen soa en is in principe niet besmettelijk. De meest bekende vaginale schimmelinfectie is candida.

Deze schimmel leeft bij bijna iedereen op het lichaam. Pas als het natuurlijke evenwicht van de schimmel wordt verstoord, en er een candida-infectie ontstaat, veroorzaakt candida klachten. Wat gebeurt er dan? Een schimmelinfectie kan vervelend zijn voor piemels en kutten . Denk aan jeuk, irritatie, droge huid, een branderig gevoel, of pijn bij plassen en seksen. Als je een vagina hebt, kan je daarnaast ook last krijgen van een witte, brokkelige afscheiding. Ruikt je vagina een beetje vissig of kazig? Dan heb je geen schimmel, maar waarschijnlijk wel een bacteriële vaginose. Kutten en pikken lusten geen zeep Schimmelinfecties krijg je niet van een slechte hygiëne.

Wel van je geslachtsdelen wassen met zeep, vaginale douches of iets anders behalve water. Plot twist! Onze geslachtsorganen zijn zulke wonderdingen, dat ze zichzelf schoon houden. Niet spelen met de natuur dus. Want dan loop je de kans om de zuurgraad te verstoren, waardoor bacteriën en schimmels juist de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Was je piemel of kut dus alleen met lauwwarm water. Seksen met candida Heb je een schimmelinfectie en wil je seksen? Zorg dan in ieder geval dat je genoeg glijmiddel gebruikt.

Gebruik je crèmes en tabletten tegen je infectie? Onthoud dan dat je condooms tijdens je kuur en tot twee dagen na je kuur niet betrouwbaar zijn. Het candida dieet Candida kan een stalkende klootzak zijn: soms vindt ‘ie het zo gezellig bij je, dat ‘ie niet meer weg wilt. Pillen werken dan niet. Is dit het geval? Bespreek dit dan met je huisarts en denk na over een candida-dieet. Dit houdt in dat je geen suiker neemt - dus ook geen alcohol -, geen witmeelproducten eet, niet rookt en minder eet dan normaal gesproken. Op die manier kan jij de candidaklootzak laten verhongeren. Kill it babe! Doe dit wel alleen in overleg met je huisarts.Alsjeblieft!
Dit artikel kreeg je van Ensie cadeau. Wil je ook bijdragen aan toegankelijke kennis? Klik hier en word vriend van Ensie.