Gepubliceerd op 19-06-2022

Salvia

betekenis & definitie

Salvia divinorum is een plant waarvan je kan gaan hallucineren. Kauw of rook een beetje van dit spul en je tript ‘m hard.

En het houdt niet op nadat de trip is afgelopen. Je fantasieën en hallucinaties kunnen je nog weken achtervolgen. Salvia divinorum is een steeds vaker gebruikte drug. Het is thuis te kweken maar je kan het gek genoeg ook gewoon in de shop kopen. Al duizenden jaren wordt de plant gebruikt door medicijnmannen bij religieuze rituelen van de Mazatec-indianen. Gebruik De meest voorkomende vorm is het salvia extract, wat je met een waterpijp rookt zonder tabak.

Je voelt de effecten al na 30 sec. Tussen de 5 en 10 minuten is de trip het heftigst en na 20 tot 30 minuten werkt het langzaam uit. Wel kunnen de na-effecten nog enkele uren blijven hangen. Gebruikers beschrijven de ervaring als prettig en soms zelfs spiritueel. Je kunt salviabladeren ook kauwen. Dan is het effect minder heftig, maar duurt het wel langer.

Als je het rookt heb je gelijk effect. Als je kiest om te roken probeer de rook dan minimaal 20 seconden in je longen te houden. Het effect hangt namelijk af van de hoeveelheid ingeademde rook binnen een periode van ongeveer 2 minuten. Door langer te wachten tussen de inhalaties verleng je de trip, maar versterk je hem niet. Dosering Deze trippende smartdrug is er in drie sterkten: de 5 keer, 10 keer en 20 keer extract. De Salvia kost zo’n 40 euro per gram.

Als je gaat experimenteren met Salvia, is de dosis afhankelijk van het extract. Laat je dus goed informeren. Zorg dat er altijd een nuchter persoon in de buurt is. Ook gevaarlijke voorwerpen kun je beter even opbergen voordat er doden vallen. Effecten Een voorwaarde is dat je sterk in je schoenen moet staan. De effecten kunnen erg heftig zijn en de impact is groot.

Na een paar trekken raak je al van de wereld. Zo kun je niet meer weten wie je bent en waar je bent. Je kan het gevoel hebben dat je uit je lichaam treedt of je kan het idee hebben dat je een voorwerp bent. Ook heb je geen tijdsbesef, kun je een lachkick krijgen en kun je uit het niets brabbeltaal uitslaan. Tijdens de trip zie je visioenen. Dit kunnen bezoeken zijn van plaatsen uit het verleden bijvoorbeeld uit je kindertijd.

Deze worden heel bewust meegemaakt. De herinneringen hieraan kunnen dus nog weken lang in je hoofd dwalen. Risico’s en bijwerkingen Het grote verschil met andere hallucinogene drugs is de uitwerking van de trip. Door het roken van Salvia ontstaat er vaak een zeer intense ervaring. Deze trip kan heel heftig en angstig zijn. Mensen ervaren een trip vaak als neutrale of negatieve ervaring.

Je kunt na de trip totaal vergeten dat je Salvia hebt gebruikt. Ook kan het zo zijn dat je wil gaan rennen of ergens uit wil klimmen. Pas daarom op met ramen en bruggen. En zorg ervoor dat je altijd iemand naast je hebt zitten. Nieuwsgierig naar deze drug? Nellie heeft hem al voor je getest!

< >