Gepubliceerd op 19-06-2022

Aantrekkingskracht

betekenis & definitie

Zoals je op het eerste gezicht iemand niet aantrekkelijk kunt vinden, zo kan het ook andersom. Vuurwerk, chemie, instant geil.

Soms hoef je iemand maar één seconde te zien en dan is het al raak. Maar hoe zit dat nou eigenlijk? Sneller dan een flits Wetenschappelijk bewezen feitje: binnen één tiende van een seconde – dat is belachelijk snel - bepaal je of je een gezicht aantrekkelijk vindt. Helaas weet je dan nog lang niet of iemand van binnen ook zo aantrekkelijk is. Was het maar zo’n feest. Met je neus erop Aantrekkingskracht zit ‘m lang niet alleen in die allereerste uiterlijke aantrekkingskracht. Lichaamsgeur, stemgeluid, de manier van bewegen en andere bijzonderheden zoals een talent of zelfverzekerdheid kunnen ook de doorslag geven.

Special editions Vaak zijn het de kleine dingen waar je de vinger niet op kunt leggen die zorgen dat je helemaal hoteldebotel wordt van iemand. Zo kan iemand met goede humor je hart veroveren, maar ook een talent als gitaarspelen of dansen kan de vlindertuin in je buik opschudden. Kortom, er zijn geen regels of tips als het hierom gaat. Je voelt het of je voelt het niet! En als je iets voelt is dat hopelijk wederzijds. Over smaak valt niet te twisten Smaak binnen de liefde lijkt een beetje op je smaak voor eten. Wat de ene heerlijk vindt, lust de ander totaal niet. Smaken verschillen gewoon en iedereen moet gaan voor wat diegene zelf lekker vindt.

< >