wijn
...
Jan Hoogland, Roel Otten | AUP Amsterdam Univerisity Press
Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)
alcoholhoudende drank van gegist druivensap. alcoholhoudende drank, verkregen door gisting van het sap van druiven of van andere vruchten, met een middelmatig alcoholgehalte van doorgaans ongeveer 12 procent; alcoholhoudende drank van gegist druivensap. Voorbeelden: Vul het vat aan [...] maar zeker niet meer met een suikeroplossing d...
Redactie Ensie (2022)
Wijn is een alcoholhoudende drank die ontstaat na de gehele of gedeeltelijke gisting van het druivensap, waarbij de suiker van de druiven wordt omgezet in alcohol. Er worden stille wijnen, mousserende wijnen en versterkte wijnen onderscheiden, die zowel in kleur (rood, wit, rosé) als in smaak (droog, halfdroog, zoet) kunnen variëren. Na...
Wiktionary (2019)
wijn - Zelfstandignaamwoord 1. (oenologie), (drinken) alcoholhoudende drank die verkregen wordt door de gisting van druiven ♢ 88-jarige Spanjaard rijdt 24 uur rond om wijn te halen
Karina van Dalen-Oskam & Marijke Mooijaart (2017)
Nieuwe wijn in oude zakken, een nieuw idee of gebruik in een oude, bekende vorm. Oude wijn in oude zakken, oude inhoud in een oude vorm, niets nieuws. Oude wijn in nieuwe zakken, een oud, bekend idee of gebruik in een andere vorm. De vaak gevarieerde uitdrukking nieuwe wijn in oude zakken stamt (onder meer) uit Matteüs 9:17, waar Jezus een gelijk...
Peter Joh .M. Zuidweg (2017)
Door alcoholische gisting verkregen drank uit uitsluitend wijndruiven (Vitis vinifera L.), alsmede drank die met toepassing van bijzondere technische bewerkingen of met toevoeging van andere bestanddelen is verkregen uit bovenbedoeld sap, voor zover deze toepassing of toevoeging gebruikelijk is in het land van oorsprong bij de bereiding van zodanig...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: