Verdampingswaarde
v., de hoeveelheid warmte die nodig is om een bep. hoeveelheid vloeistof die op kooktemperatuur is, in damp te veranderen.
Van Dale Uitgevers (1950)
v., de hoeveelheid warmte die nodig is om een bep. hoeveelheid vloeistof die op kooktemperatuur is, in damp te veranderen.
Dr. L.M. Metz (1937)
De hoeveelheid warmte, die noodig is, om een bepaalde hoeveelheid vloeistof, die op kooktemperatuur is, in damp te veranderen. De temperatuur van den gevormden damp is door de toevoer van warmte aan de vloeistof niet gestegen, dus als een vloeistof in damp overgaat, wordt warmte gebonden. Snelle verdamping veroorzaakt een voelbare verlaging van de...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: