tomatenpuree
tomatenpuree - Zelfstandignaamwoord 1. (voeding) gezeefde, ingedikte tomatenpulp (zonder pitten en schillen) in principe zonder bijvoeging van kruiden Woordherkomst samenstelling van tomaat en puree met het invoegsel -en-
Wiktionary (2019)
tomatenpuree - Zelfstandignaamwoord 1. (voeding) gezeefde, ingedikte tomatenpulp (zonder pitten en schillen) in principe zonder bijvoeging van kruiden Woordherkomst samenstelling van tomaat en puree met het invoegsel -en-
dr. M. Wagenaar (1938)
Tomatenpurée - Deze conserve wordt in het Jam- en Limonadebesluit genoemd. Tomatenpurée bestaat uit tot moes gebrachte tomaten, waaraan een onschadelijke kleurstof mag worden toegevoegd. Als conserveermiddelen zijn toegestaan: 75 mg zwaveligzuur en 250 mg benzoëzuur per kg gereede waar. Andere vruchten, dan die op de verpakking door woorden (niet d...
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Tomatenpurée is een uit tomaten bereid product, dat gebruikt wordt voor het bereiden van soep. Hiertoe worden de tomaten fijn gewreven op een zeef, waardoor de pitten en schilletjes verwijderd worden, waarna het sap en het moes ingedikt worden door verhitting. Door deze bereidingswijze gaat het vitamine C practisch geheel verloren. Samenstel...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: