taaitaai
...
Redactie Ensie (2022)
Taaitaai is een lekkernij die vaak gegeten wordt rond de tijd van Sinterklaas. Het wordt gemaakt van speculaas, maar is zachter dan het traditionele speculaas en, zoals de naam al aangeeft, taai. Taaitaai wordt gemaakt van bloem, speculaaskruiden, honing, anijs, kruidnagel, bakpoeder en stroop. Het verschil in smaak van de speculaas zit hem dan ook...
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Oudhollands meest bekende honingkoek en wordt veelal rond de Sint Nicolaastijd bereid en gegeten. Heel bekend is dan ook in die tijd de ‘taaitaaipop’.
Marie-José Wouters (2009)
Deze koeksoort hoort tot de oudste ter wereld ze is zelfs ouder dan speculaas. In alle beschavingen komen koeken voor bereid uit meel, honing en specerijen. De honing maakt de koek taai. Sommige bakkers kookten vroeger al in september de honing met melasse. Daarna werd dit mengsel gemengd met roggemeel en anijszaad. Het deeg werd op zolder te ruste...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
m./o., bruine, zeer taaie koek van roggemeel en stroop, vaak geglansd met in water gekookte lijm: een vrijer van taaitaai.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: