Wat is de betekenis van smaak?

2024-04-20
Muiswerk Educatief

Muiswerk Educatief (2017)

smaak

smaak - zelfstandig naamwoord 1. wat je proeft als je eet of drinkt ♢ er zit een vieze smaak aan dit water 1. naar smaak toevoegen [zoveel als je lekker vindt] 2. daar krijg ik...

2024-04-20
Lexicon antroposofie

Henk van Oort (2010)

Smaak

Met dit zintuig laat de mens de buitenwereld diep doordringen in zijn wezen. We kunnen kijken naar bijvoorbeeld een suikerklontje, maar pas door het te proeven laten we de suiker toe in ons lichaam. De smaak is op die manier een soort wachter op de drempel. Door te proeven weten we of iets goed of slecht is voor het lichaam.

2024-04-20
Woordenboek van populaire uitdrukkingen

Marc de Coster (1998)

Smaak

de - van een dood vogeltje in de mond hebben een erg slechte smaak in de mond hebben, te wijten aan overmatig drankgebruik. Ook alsof er een dood vogeltje over je tong heeft gepiest. Studentenuitdr.

2024-04-20
Encyclopedie voor Zelfstudie

drs. L.A. Beeloo (1981)

smaak

de smaakzin maakt het ons mogelijk de in het speeksel opgeloste stoffen met behulp van smaakzintuigen waar te nemen en passend daarop te reageren. De smaakorganen zijn de smaakknoppen (smaakbekers) op de rug en randen van de tong, in het weke verhemelte en in de achterste verhemelteboog. Met de smaakzintuigen zijn o.a. zoet, bitter, zout en zuur te...

2024-04-20
Lexicon der Natuurgeneeskunde

Ernst Meyer Camberg (1981).

Smaak

wordt overgebracht door de smaakpapillen van de tong en het mondslijmvlies. Ze kunnen alleen zuur, zoet, zout en bitter onderscheiden, alle smaaknuances worden met behulp van de reuk waargenomen. Behalve het smaak-apparaat behoort ook de psychische bereidheid tot dit zintuig. Abnormale lichamelijke en psychische toestanden veranderen de smaak (zwan...

2024-04-20
Zuid-afrikaans woordenboek

H.J. Terblanche - M.A., D. Litt

smaak

smake, sin tuig waarmee mens proe; wat die sintuig waarneem; eetlus; kunsgevoel; lus; byval, gesmaak, proe; lyk; ondervind.

2024-04-20
Eerste Medisch Systematische Ingerichte Encyclopedie

Uitgeversmaatschappij A. Manteau N.V. (1954)

Smaak

gustus, het waarnemingsvermogen ten opzichte van opgeloste stoffen door de tong; de smaak onderscheidt 3 kwaliteiten: bitter, zuur en zoet; het fijnere proeven, dat wij menen te doen geschiedt veelal door de reuk', een reukstoornis geeft ernstige „smaakstoomissen”.

2024-04-20
Frysk Wurdboek (Friesch woordenboek)

Fa. A.J. Osinga (1952)

Smaak

s., smaek, smeits; elk zijn —, elk syn meuch; het is mijn —, it is myn flij; in de — vallen, der (goed, lekker) ynfalle; een doordringende — hebben, fier priuwe.

Wil je toegang tot alle 20 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-20
Woordenboek Nederlands-Turks

Mehmet Kiriş (2024)