ruilmiddel
...
Ontdek ons tijdschrift
en lees alles over taal uit Nederland en Vlaanderen*Zolang de voorraad strekt
Van Dale Uitgevers (1950)
o., hulpmiddel waardoor men in het maatschappelijk verkeer de voortbrengselen van zijn arbeid kan ruilen tegen andere zaken die men behoeft, waardoor waren en diensten tegen elkaar verwisseld kunnen worden: geld is een algemeen ruilmiddel.
W. Hulleman & A.J. Marijs (2017)
De mogelijkheid om door het gebruik van geld de ruil van goederen in twee delen te splitsen.
Muiswerk Educatief (2017)
ruilmiddel - zelfstandig naamwoord uitspraak: ruil-mid-del 1. hulpmiddel dat men gebruikt om goederen te ruilen ♢ geld wordt in onze maatschappij vooral gebruikt als ruilmiddel Zelfstandig naamwoord: ruil-mid-del het...
M. J. Koenen's (1937)
o. ruilmiddelen (middel, waardoor men in het maatschappelijk verkeer de voortbrengselen van zijn arbeid ruilt tegen andere zaken, die men behoeft; middel, waardoor goederen, diensten enz. tegen elkaar worden geruild): ruilmiddelen als schelpen, spiegeltjes; de geldmunt of het geld is het algemene ruilmiddel.
Jozef Verschueren (1930)
o. (-en) middel waardoor goederen, diensten enz. geruild worden ; geld is een algemeen -.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
o. (-en), hulpmiddel waardoor men in het maatschappelijk verkeer de voortbrengselen van zijn arbeid of zijn vermogen kan ruilen tegen andere zaken die men nodig heeft, waardoor waren en diensten tegen elkaar verwisseld kunnen worden; een van de functies van geld.
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: