ramenas
peperwortel.
Veerman (1954)
Raphanus sativus, var. niger, is een knolvormend gewas, dat op dezelfde wijze als radijs rauw wordt gegeten. De oogst valt echter in de nazomer en de herfst.
Winkler Prins (1949)
of rammenas (Raphanus sativus niger), tuinbouwgewas uit de Kruisbloemfam.*, nauw verwant aan de Radijs, knollen echter veel groter, van buiten zwart. Smaak scherp.
dr. M. Wagenaar (1938)
Ramenas - Een variëteit van het radijsje met grooter knollen (Raphanus sativus niger). Tegenwoordig wordt de ramenas weinig meer gebruikt. De cultuur is dientengevolge weinig loonend. De opperhuid is donker en bevat zeer donker gekleurd celsap. De gemiddelde samenstelling wordt als volgt opgegeven: water 88 %, eiwit 1,5 %, vet 0,1 %, koolhydraten 7...
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Ramenas (Raphanus sativus niger) is een kleine soort raap met een zwarte kleur. Van binnen is de ramenas echter wit. De smaak gelijkt veel op dien van radijs.
M. J. Koenen's (1937)
v. ramenassen (It. ramolaccio: knolradijs met zwarte schil; de wortel; Lat. raphanus sativus vulgaris).
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: