Wat is de betekenis van pocheren?

2024-04-16
Ensie Encyclopedie

Redactie Ensie (2022)

Pocheren

Pocheren is een kooktechniek waarbij je voedsel gaar maakt in vocht, net iets onder het kookpunt. Het meest bekend is het pocheren van eieren. Pocheren is niet alleen mogelijk in water, ook in bouillon, wijn of melk wordt gepocheerd. Pocheren is vooral bedoeld om een product mooi en zacht gaar te krijgen. Een voordeel van het pocheren van vis is bi...

2024-04-16
Muiswerk Educatief

Muiswerk Educatief (2017)

pocheren

pocheren - zelfstandig naamwoord uitspraak: pos-je-ren 1. zonder schaal in zijn geheel in kokend water gaar maken ♢ er lag een gepocheerd ei op de salade 2. gaar maken in bijna kokend water ♢ de...

2024-04-16
Culinair van a tot z

Peter Joh. M. Zuidweg (2016)

pocheren

Bereidingswijze. Het doen gaar worden van spijzen in een passend krachtnat, terwijl dit het kookpunt zoveel mogelijk benadert, doch beslist niet overschrijden mag worden. Wordt veelal gebruikt als bereidingswijze bij vis.

2024-04-16
Woordenboek vreemde woorden

A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)

Pocheren

[Fr. pochet] ww een gerecht, spec. eieren zonder schaal, gaar laten worden in vloeistof (pocheernat) die tegen de kook aan wordt gehouden, of au bain-marie (z.a.).

2024-04-16
Vreemd Nederlands

Jan Meulendijks (1993)

Pocheren

gaar maken onder het kookpunt (kook.)

2024-04-16
Woordenboek Nederlands-Turks

Mehmet Kiriş (2024)

2024-04-16
Groot woordenboek der Nederlandse taal

Van Dale Uitgevers (1950)

Pocheren

(pocheerde, heeft gepocheerd), (<Fr.), spijzen (vruchten, eieren zonder de schaal enz.) gaar maken beneden het kookpunt: vgl. Gepocheerd.

2024-04-16
De Kleine Winkler Prins

Winkler Prins (1949)

Pocheren

het beneden het kookpunt gaar maken van vruchten, vis, eieren, enz.

Wil je toegang tot alle 10 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-16
Modern Woordenboek

Jozef Verschueren (1930)

pocheren

(po’sje:rən) (pocheerde, heeft gepocheerd) [waarbij het ei met zijn wit als met een poche [Fr.], een vlieszakje, blijft omgeven] gaar maken beneden het kookpunt : eieren (zonder de schaal), vruchten -.

Gerelateerde zoekopdrachten