Wat is de betekenis van pasta?

2024-04-16
Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

pasta

Het begrip pasta heeft 4 verschillende betekenissen: 1) kneedbaar mengsel. kneedbaar mengsel van een of meer vaste stoffen en vloeistof, dat dikker is dan crème. 2) tandpasta. smeerbare substantie waarmee men de tanden poetst; tandpasta. 3) chocoladepasta. smeerbare pasta van cacaopoeder, suiker en vetten, gebruikt als...

2024-04-16
Muiswerk Educatief

Muiswerk Educatief (2017)

pasta

pasta - zelfstandig naamwoord uitspraak: pas-ta 1. dikke, smeerbare massa ♢ ik neem chocoladepasta op brood 2. verzamelnaam voor Italiaanse deegwaren (macaroni, spaghetti, etc.) ♢ mijn vader kan...

2024-04-16
Culinair van a tot z

Peter Joh. M. Zuidweg (2016)

pasta

a. Zachte massa, een smeerbaar, zoet broodbeleg, die al naargelang de gebruikte grondstoffen, gebruikt kan worden als ‘belegging’ of ‘vulling’ van brood, toast of crouton. b. Pasta (deegwaar), de benaming voor verschillende Italiaanse noedels, bij uitbreiding ook voor Aziatische noedels. ​

2024-04-16
Woordenboek vreemde woorden

A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)

Pasta

[v. OFr. paste, lt. pasta = deeg] 1 (alg.) dikke zalfachtige massa, een heterogeen mengsel van een vloeistof en een (meestal fijnverdeelde) vaste stof, met een zodanige consistentie dat het nauwelijks vloeit (een grote viscositeit heeft) bijv. tandpasta of chocoladepasta; 2 (tech.) een zeer visceuze...

2024-04-16
Vreemd Nederlands

Jan Meulendijks (1993)

Pasta

dikke zalf; smeerbaar mengsel; Italiaanse deegwaar

2024-04-16
Erotisch woordenboek

Hans Heestermans (1977)

pasta

pasta - (zaaddodende), bep. soort anticonceptiemiddel.

2024-04-16
Zuid-afrikaans woordenboek

H.J. Terblanche - M.A., D. Litt

pasta

deeg; sagte, kneebare preparaat (vir tande).

2024-04-16
De vreemde woorden

Fokko Bos, Dr. O. Noordenbos (1955)

Pasta

o., deeg, zalf

Wil je toegang tot alle 20 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-16
Eerste Medisch Systematische Ingerichte Encyclopedie

Uitgeversmaatschappij A. Manteau N.V. (1954)

Pasta

een zalf van vrij stevige consistentie, dit bereikt de apotheker door meer vaste bestanddelen toe te voegen of een vehiculum met een hoger smeltpunt te gebruiken.