Marsala
(I) Wijnsoort uit Sicilië.
Douwe Brongers & Martijn Lutjenhuis (2011)
Jan Zellenrath (1979)
Deze wijn, gemaakt in de omgeving van Marsala in het noordwesten van Sicilië, is de voornaamste Italiaanse dessertwijn. Aan het eind van de 18de eeuw werd hij door een zekere John Woodhouse in Engeland geïntroduceerd, wat voor zijn familie een bloeiende handel opleverde. De donkerkleurige Marsala heeft een karamelsmaak. Hij wordt gemaakt...
Winkler Prins (1949)
stad in de Ital. prov. Trapani, W.kust v. Sicilië. 60.000 inw. Belangrijke wijnhandel.
dr. M. Wagenaar (1938)
Marsala is een Siciliaansche wijn, voornamelijk afkomstig uit de provincie Trapani. Dit product geniet in Holland een zekere vermaardheid. Marsala is goudgeel van kleur. Op het eerste gezicht Zou men het product voor een likeurwijn houden. Dit is echter niet het geval, Marsala is wel degelijk een dessertwijn, maar niet zoet. De wijn wordt gemaakt d...
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Havenstad aan de Westkust van Sicilië (XI V 320 D6), 12 m boven zee, ca. 75 000 inw. (vnl. Kath.). M. is het antieke Lilybaeum. Uitvoer van den gelijknamigen zoeten wijn. 11 Mei 1860 landde hier Garibaldi met zijn vrijwilligers.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: