Synoniemen van Marineren

2019-09-22

Marineren

Marineren is een kooktechniek waarbij een vloeistof wordt gebruikt voor het toevoegen van smaak en het malser maken van vlees, vis en groenten. Voor het marineren van een product dien je het product vaak een aantal uren in een marinade te laten staan. Marineren wordt vaak gedaan met toevoeging van zure vloeistoffen. Het voordeel hiervan is dat de marinade, bij het binnendringen van het vlees, het bindweefsel aantast waardoor het vlees malser wordt. Een marinade bestaat bijna altijd uit een v...

Lees verder
2019-09-22

Marineren

Techniek waarbij je voedsel in een aromatische vloeistof laat staan, om zo de smaak en de malsheid te verbeteren. Vlees, vis, gevogelte, wild, tofu, groenten en fruit kun je marineren. Daarbij leg je het voedsel in een aromatische vloeistof (de marinade). De samenstelling van de marinade hangt af van het soort voedsel waarvoor de marinade bedoeld is. Vaak wordt gebruikgemaakt van een basis van olie, wijn, azijn of sojasaus.

Lees verder
2019-09-22

Marineren

Marineren - het dopen van een nieuweling. Lett. een tijdje in zout water leggen.

2019-09-22

marineren

Het gedurende enige tijd in een zuurachtige vloeistof (= marinade) laten staan van groenten, vis, vlees, wild of gevogelte en heeft tot doel het product zachter en smakelijker te maken.

2019-09-22

marineren

marineren - Werkwoord 1. (ov) (kookkunst) in een marinade van azijn of wijn en kruiden leggen van sommige vlees en vissoorten alvorens verder te bewerken Woordherkomst afgeleid van het Franse mariner (met het achtervoegsel -eren) Verwante begrippen aanmaken (sla, saus), inleggen, inmaken, marien

Lees verder
2019-09-22

marineren

in een marinade leggen of inmaken.