limonadesiroop
limonadesiroop - Zelfstandignaamwoord 1. stroperige, zeer zoete vloeistof, bestemd om met water tot iets drinkbaars te worden verdund Woordherkomst samenstelling van limonade en siroop
Wiktionary (2019)
limonadesiroop - Zelfstandignaamwoord 1. stroperige, zeer zoete vloeistof, bestemd om met water tot iets drinkbaars te worden verdund Woordherkomst samenstelling van limonade en siroop
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Grondstof voor limonade, bereid van vruchtensap of essence, suiker en/of zoetstof en citroenzuur. Door de suiker en het zuur wordt de limonadesiroop geconserveerd. Een niet alcoholhoudende drank en gemaakt op basis van echte of synthetische vruchtensappen. Limonadesiroop kan worden aangelengd met water, bron, spuit- of koolzuurhoudend water. Verder...
Van Dale Uitgevers (1950)
...STROOP, v., suikerstroop met vruchtenessence gebruikt voor de bereiding van limonade.
dr. M. Wagenaar (1938)
Limonadesiroop - Deze drank wordt in het Jam- en Limonadebesluit genoemd. Limonadesiroop bestaat uit suiker of suikeroplossing met citroen-, wijnsteen- of melkzuur, waaraan toegevoegd mogen zijn: een onschadelijke kleurstof, een natuurlijke vruchtenessence, zetmeelsiroop (glucose), een onschadelijk bindmiddel, vruchtensap, geheele of in stukken ver...
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Limonadesiroop is een suikerstroop, die gebruikt wordt voor de bereiding van → limonade. De gewone l. bevat ongeveer 55 % suiker, een natuurlijke vruchtenessence, een zuur, waarvoor gewoonlijk citroenzuur of wijnsteenzuur wordt gebruikt, terwijl meestal nog een onschadelijke kleurstof wordt toegevoegd. Een betere kwaliteit is de vruchtenlimona...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: