kookkunst
kookkunst - Zelfstandignaamwoord 1. de kunst van het door middel van koken voor consumptie geschikt maken van voedsel Woordherkomst samenstelling van kook(werkwoord) en kunst
Wiktionary (2019)
kookkunst - Zelfstandignaamwoord 1. de kunst van het door middel van koken voor consumptie geschikt maken van voedsel Woordherkomst samenstelling van kook(werkwoord) en kunst
Jozef Verschueren (1930)
v. kunst van het koken. Enc. Eeeds bij de oude kultuurvolken stond de kookkunst in hoog aanzien. Bij de oude Grieken werden de beste koks, evenals de beroemde sportfiguren en oorlogshelden met lauwerkransen, het teken van het hoogste eerbewijs, getooid, en voor de uitvinding van nieuwe gerechten verleende men patenten. De oude Romeinen waren meeste...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
v., de kunst om spijzen te bereiden, m.n. om voedsel door koken, bakken, stoven of roosteren smakelijker en gemakkelijker verteerbaar te maken. (e) In de moderne kookkunst streeft men ernaar de voedingsstoffen in de spijzen te behouden. Ook houdt men rekening met de inzichten van de voedingsleer, die haar aandacht vooral richt op de voedingswaarde...
Anthony Winkler Prins (1870)
Kookkunst (De) was reeds in de dagen der oudheid sterk ontwikkeld, vooral in Azië, waar overdreven genotzucht groote zorg besteedde aan eene kunstmatige toebereiding der spijzen. Die gewoonte breidde zich uit naar de eilanden Chios en Sicilië, naar Griekenland en vervolgens naar Rome. Men gaf daarbij de voorkeur aan uitheemsche geregten. Gemelde to...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: