koelhuisboter
...
Veerman (1954)
Om in de tijd van de grootste productie een deel van de boter uit de markt te nemen, plaatst men ze in het koelhuis bij ten minste -10°C. Niet alle boter is voor dit doel geschikt. Boter met een te hoog gehalte aan koper (groter dan de natuurlijke hoeveelheid, die ca 50 duizendste mg op 1 kg boter bedraagt; kan in korte tijd reeds ernstige gebr...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
v./m., boter die tenminste vier maanden in een koelhuis bij een temperatuur van 1520 °C is opgeslagen. (e) De opslag van koelhuisboter dient om het te veel aan melkvet als gevolg van seizoenschommelingen in de melkaanvoer, uit de zomerperiode over te he velen naar de winterperiode. De kwaliteit van koel huisboter behoeft niet minder te zijn dan...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: