Wat is de betekenis van Kaasstof?

2024-04-19
Biologische encyclopedie

G. Th. van Kempen (1974)

kaasstof

➝ caseïne.

2024-04-19
Zuid-afrikaans woordenboek

H.J. Terblanche - M.A., D. Litt

kaasstof

wrongel waarvan kaas gemaak word; eiwitstof in melk.

2024-04-19
Agrarisch Encyclopedie

Veerman (1954)

Kaasstof

De verbinding van caseïne met kalk en fosforzure kalk, zoals deze in de melk voorkomt.

2024-04-19
Encyclopedie voor voeding

dr. ir. P. Schoorl (1938)

Kaasstof

zie caseïne.

2024-04-19
Woordenboek voor praktische kennis

Dr. L.M. Metz (1937)

Kaasstof

Caseïne. Een van de twee soorten eiwit in melk. De kaasstof scheidt zich uit de melk af door bijvoeging van leb (stremsel). De afgescheiden kaasstof heet wrongel. Deze wordt gekneed om de wei eruit te verwijderen, dan gezouten, in kaasvormen gedaan en daarna geperst tot kaas. Van kaasstof maakt men thans kunsthoorn door er kalk bij te voegen....

2024-04-19
Encyclopedie voor Iedereen

John Kooy (1933)

Kaasstof

→ Caseïne.

2024-04-19
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Kaasstof

➝ Caseïne, kaas.

2024-04-19
Modern Woordenboek

Jozef Verschueren (1930)

kaasstof

v. door het stremmen uit het melk verkregen stof, massa die kaas heet.

Wil je toegang tot alle 13 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-19
Algemeen Technisch woordenboek

H.J. van Eyk (1916)

Kaasstof

Caseïne, een phosphorushoudende eiwitstof in melk, slaat door de bewerking als vlokken daarin neer, welke de kaas vormt.