Wat is de betekenis van jenever?

2024-10-12
Winkler Prins Studie

UNIEBOEK | HET SPECTRUM (2024)

2024-10-12
Prisma Groot Woordenboek Nederlands

Unieboek | Het Spectrum (2024)

2024-10-12
Nederlandstalige WikiWoordenboek

Wiktionary (2019)

jenever

jenever - Zelfstandignaamwoord 1. (drinken) gedestilleerde alcoholische drank vervaardigd op basis van graan (mout)

2024-10-12
Muiswerk Educatief

Muiswerk Educatief (2017)

jenever

jenever - zelfstandig naamwoord uitspraak: je-ne-ver 1. sterke, alcoholische, kleurloze drank ♢ mijn vader neemt 's avonds altijd een glaasje jenever Zelfstandig naamwoord: je-ne-ver de jenever

2024-10-12
Culinair van a tot z

Peter Joh. M. Zuidweg (2016)

jenever

Een sterk alcoholhoudende drank en verkregen uit moutwijn of melasse en waarvan de smaak afkomstig van jeneverbessen. Jenever kent twee soorten, namelijk: a. Jonge jenever (= niet zoet) b. Oude jenever (= enigszins gezoet) ​

2024-10-12
Vlaams-Nederlands woordenboek

Peter Bakema (2003)

jenever

- jenevers, jeneverbessen, in België ook: aalbessen.

2024-10-12
Art & Architecture Thesaurus

Getty Research Institute (1990)

jenever

jenever - Sterkedrank die vervaardigd wordt uit moutwijn waaraan bij de distillatie jeneverbessen worden toegevoegd. Enkel drank geproduceerd in België, Nederland, en enkele districten in Frankrijk en Duitsland mag de naam jenever, genièvre of genever dragen.

2024-10-12
Wijn & drank Encyclopedie

Jan Zellenrath (1979)

Jenever

De Hollandse jenever werd vroeger verkocht in aarden kruiken en de Nederlanders drinken hem puur in kleine, hoge glaasjes. Bij de bereiding begint men met het laten weken van geëeste, rogge, gerst of soms mals. Daarna laat men de wort gisten, hetgeen 2 of 3 dagen in beslag neemt. Daarna vindt distillatie plaats. Aan het produkt van deze eerste...

Wil je toegang tot alle 20 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-10-12
Gouden horizon encyclopedie

Dr. B.M. Parker (1959)

JENEVER

Jenever wordt wel eens ‘Nederlands nationale drank’ genoemd. In bepaalde opzichten is dat waar. Niet alleen wordt jenever alleen in Nederland gestookt, maar het recept ervoor is waarschijnlijk eveneens afkomstig van een Nederlander. Het werd in de 17e eeuw samengesteld door de Leidse hoogleraar in de medische wetenschap, professor Franciscus de la...