Wat is de betekenis van HACCP?

2024-04-20
AI woordenboek

ChatGPT (2023)

HACCP

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points, wat in het Nederlands 'Gevaaranalyse en kritische controlepunten' betekent. Het is een systeem dat wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie om de veiligheid van de voedselproductie te waarborgen. HACCP is gebaseerd op het identificeren, evalueren en beheersen van mogelijk...

2024-04-20
Ensie Encyclopedie

Redactie Ensie (2022)

HACCP

HACCP is de afkorting voor 'Hazard Analysis Critical Control Points'. Dit is een methode waarmee alle gevaren in diervoeding en levensmiddelen worden gecontroleerd. Met de HACCP-methode worden gevaren in voedsel geëlimineerd, voorkomen of tot een niveau gebracht dat aanvaardbaar is. Zo wordt bijvoorbeeld voorkomen dat mensen ernstig...

2024-04-20
CBS begrippenlijst

CBS (2018)

HACCP

HACCP staat voor Hazard Analysis of Critical Control Points. In de Codex Almentarius wordt HACCP gedefinieerd als een systeem om specifieke gevaren en preventieve maatregelen voor beheersing van deze gevaren te identificeren. Het systeem beperkt zich overigens niet slechts tot identificatie, ook een groot aantal andere aspecten worden er bij betrok...

2024-04-20
Hygiënecode voor ambulante handel

Schrijver op Ensie

HACCP

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Point. Het beoordelen van de mogelijke risico's voor de voedselveiligheid in een proces en het beheersen van bepaalde punten of stappen in het proces waardoor de risico's kunnen worden beperkt tot een aanvaardbaar niveau.

2024-04-20
Klein hotelvademecum

Peter Joh .M. Zuidweg (2017)

HACCP

Hazard Analysis Critical Control Point, een systeem ter controle van de bedrijfshygiëne dat de kwaliteit moet garanderen.

2024-04-20
Harry Heithuis

Owner, Purpose Relatiemarketing & Events

HACCP

Hazard Analysis and Critical Control Point, een uit Amerika afkomstig systeem, dat als doel heeft om de voedselveiligheid te verhogen. Volgens het HACCP-systeem moeten voedselproducerende en -verwerkende bedrijven zelf inventariseren in welke fase van het verwerkingsproces er eventuele gevaren kunnen ontstaan. Vervolgens moeten ze vastleggen met we...

2024-04-20
Bierwoordenboek

Bierwoordenboek.nl (2017)

HACCP

HACCP staat voor 'Hazard Analysis of Critical Control Points'. Met HACCP worden (potentiële) gevaren met betrekking tot de voedselveiligheid op systematische wijze geïdentificeerd, geëvalueerd en beheerst in plaats van achteraf gecontroleerd.

Gerelateerde zoekopdrachten