Wat is de betekenis van griesmeel?

2024-04-19
Culinair van a tot z

Peter Joh. M. Zuidweg (2016)

griesmeel

Fijn of grofkorrelig maalproduct van tarwe, rogge, haver, gerst, boekweit, maïs en/of rijst. Griesmeel van haver, boekweit en gerst mag ook als ‘grutten’ worden aangeduid. Met de aanduiding ‘griesmeel’ zonder meer bedoelt men altijd tarwegriesmeel en dient ook altijd op de verpakking met ‘tarwegriesmeel’ te worden aangeduid.

2024-04-19
Molenwoordenboek

B.D. Poppen (2000)

Griesmeel

Blijft over na het de eerste keer builen (zeven) van volkoren meel; de groffe zemelen zijn dan verwijderd.

2024-04-19
Encyclopedie voor Zelfstudie

drs. L.A. Beeloo (1981)

Griesmeel

grof gemalen meel, waarvoor graan, maïs of gerst de grondstof is.

2024-04-19
Zuid-afrikaans woordenboek

H.J. Terblanche - M.A., D. Litt

griesmeel

gruismeel.

2024-04-19
Woordenboek Nederlands-Turks

Mehmet Kiriş (2024)

2024-04-19
Groot woordenboek der Nederlandse taal

Van Dale Uitgevers (1950)

Griesmeel

o., 1. niet geheel fijngemalen gepelde tarwe of spelt; 2. het daarvan gemaakte gerecht.

2024-04-19
Encyclopedie voor voeding

dr. ir. P. Schoorl (1938)

Griesmeel

Griesmeel is een product bereid uit tarwe of rijst. In het laatste geval spreekt men meestal van rijstgriesmeel, dit moet als surrogaat van het tarwegriesmeel beschouwd worden. Voor de bereiding worden voornamelijk zg. harde tarwesoorten gebruikt. Griesmeel dient voornamelijk voor het bereiden van pap en pudding. Samenstelling: 13,5% water; 9,4% ei...

2024-04-19
Verklarend handwoordenboek der Nederlandse taal

M. J. Koenen's (1937)

griesmeel

o. (gebrijzeld graan), een podding van griesmeel, uit grof meel van tarwe of spelt.

Wil je toegang tot alle 17 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-19
Encyclopedie voor Iedereen

John Kooy (1933)

Griesmeel

grofkorrelig tarwemeel, gemalen rijst of spelt.