Wat is de betekenis van glucosestroop?

2024-03-29
De Kleine Winkler Prins

Winkler Prins (1949)

Glucosestroop

product verkregen door hydrolyse van zetmeel of stijfsel met verdunde zuren bij verhoogde temperatuur. Het bestaat feitelijk uitsluitend uit glucose.

2024-03-29
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Glucosestroop

Glucosestroop - ➝ Zetmeelstroop.

2024-03-29
Oosthoek Encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

glucosestroop

v./m., een gezuiverde en geconcentreerde waterige oplossing van voldoende koolhydraten verkregen uit zetmeel (aldus de voor de FAO-Codex aanvaarde definitie). (e) In glucosestroop bedraagt het gehalte aan koolhydraten ca. 80 %, waardoor de oplossing dikvloeibaar is. Het uit aardappelen of maïs verkregen zetmeel wordt gesplitst met behulp van z...

Gerelateerde zoekopdrachten